Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За 87% от работодателите графиците за отпуските били проформа
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 04.01.2012Коментари ()558
© Varna24.bg
Близо 87% от работодателите смятат, че графиците за ползване на отпуските са проформа, понеже така или иначе ще се наложат промени в тях. Това поне показва експресно проучване на Българската търговско-промишлена палата, направено сред 67 шефове на различни по големина фирми три дни преди Нова година. След промени в Кодекса на труда, направени през миналата година, графиците за ползване на отпуските трябва да са изготвени още в края на предходната година. В анкетата 17% от шефовете обаче признават, че не са готови. 

Други 21% твърдят, че ги правят в момента. Една десета от работодателите обаче признават, че ще се наложи над половината им работници да ползват изостанала отпуска за 2011 г. през новата 2012 г. Едва 27% отчитат, че наемните им работници са използвали пълния размер на почивката си за годината. 

Пак според проучването на БТТП за 67% от шефовете хората им са отложили между 6 и 10 дни от нея. Повече от половината бизнесмени смятат, че новата система на планиране само увеличава бюрокрацията, а 26% твърдят, че промяната изобщо не се е отразила върху работата им.


Източник: в. "Монитор"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Za-87-ot-rabotodatelite-graficite-za-otpuskite-bili-proforma-317404
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.