Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Курсант се хвърли под влака заради дългове
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 07.01.2012Коментари ()1597
Курсант от артилерийския факултет на Националния военен университет в Шумен се хвърли под влака Варна-Пловдив заради дългове. 21-годишният мъж е бил забелязан на релсите в последния момент от машиниста на композицията. Според неофициалната информация жертвата е второкурсникът от Враца Николай Орашъков. Сигналът подал самият машинист, който с треперещ глас съобщил, че е прегазил човек.

До обяд вчера нямаше категорична версия за смъртта на момчето, но криминалисти предполагаха, че младежът се е хвърлил под влака. Произшествието станало в участъка от жп линията зад градския стадион "Панайот Волов". На това място няма дори нерегламентирана пътека за пресичане. При трупа не е открито предсмъртно писмо, единственото, което открили криминалистите, била карта за пътуване с намаление по БДЖ.
Орашъков имал натрупани около хиляда лева дългове към мобилни оператори и по заеми, 120 лева дължал и за общежитието във военното училище. Заради неизчистената сметка за общежитие не можел да се явява и на изпити. Вчера по времето, когато той вече е лежал на релсите, състудентите му ги изпитвали. Когато отворили квартирата му в Шумен, намерили вътре лаптоп, а последният сайт, който отварял бил разписанието на влаковете. Оттам си избрал влака, под който да скочи и в 4.30 излязъл от квартирата. Николай често се оплаквал, че няма пари и има много борчове и се канел да сложи край на живота си, но никой от състудентите му не приел, че говори наистина.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Kursant-se-hvurli-pod-vlaka-zaradi-dulgove-318228
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.