Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новото училище "Васил Левски" отваря врати
Автор: Екип Varna24.bg 09:14 / 09.01.2012Коментари ()851
Новата триетажна училищна сграда на Началното училище "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" отваря врати за своите ученици днес, първия ден след зимната ваканция. Сградата на стойност 5 000 000 лв. е изградена от висококачествени топлоизолационни материали, модерно оборудвана и обзаведена. Училището разполага с обширен физкултурен салон, медицински кабинет, столова, бюфет, стаи за подготвителни класове, 12 класни стаи за учениците от І до1V клас. За възпитаниците на първото в "Аспарухово" училище, създадено през 1932 г., има още 2 игротеки за занимания по интереси, кабинет по музика, природонаучен кабинет, езиков кабинет, компютърен кабинет, библиотека и актова зала. В училището се обучават 250 деца, разпределени в 2 подготвителни класа и 10 паралелки от І до ІV клас.

Капацитетът на сградата е за около 400 деца, както се очаква те да бъдат през следващата учебна година. Сега учителите разработват учебните си програми по проекта "Успех", като планираните дейности ще могат да се осъществят в новата и модерна база, отговаряща на изискванията на съвременното образование, каза директорката на училището Стела Петрова.

Придобивката е резултат на общинската политика за развитие на средното образование и изграждането на нови училищни сгради и детски градини. НУ "Васил Левски" чака новата сграда от години. За нея общинската администрация работи още от 2003 г.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novoto-uchilishte-Vasil-Levski-otvarya-vrati-318522
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.