Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-модерното училище в "Аспарухово" вече е пълно с деца
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 10.01.2012Коментари ()1066
© Народно дело
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
250 деца прекрачиха прага на новата сграда на НУ "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" вчера, за да продължат учебната година в нормални условия. Досега те ползваха читалищна сграда, а преди това - едноетажна постройка с външни тоалетни. Специален водосвет за празника им отслужи вчера отец Добромир от местния храм. Учениците отвърнаха с песни и заеха местата си по чиновете.

За разлика отпреди сега те разполагат с общо 4 етажа, като единият от тях е подземен. Нов е и физкултурният салон с облик на спортна зала. До него има съблекални, а на всяко ниво са разположени модерни мъжка и дамска тоалетна с врати като в мол. Готови за експлоатация са игротеките за целодневни занимания. Има още кабинети по информатика, по природни науки, рисуване, музика, учителска стая, административни помещения и стая за педагогически съветник. Базата може да поеме до 400 ученици.

Много високи са топлоизолационните качества на материалите и това гарантира по-малък разход на енергия през зимата, а през лятото - охлаждане, заяви още преди месец директорът на фирмата изпълнител "Стоянстрой" Стоян Сариев. Всяка стая разполага с радиоуредба, за да има добра комуникационна връзка между малки и големи.

Проектът е изпълнен за около половин година - поне с месец по-малко от предварителните предвиждания. Идеята за обновлението е подхваната още от предишния директор Тинка Христова, споделят днес нейни колеги и приятели. Училището вече оглавява Стела Петрова, която поля пред стаите вода за успешен старт по стара българска традиция.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-modernoto-uchilishte-v-Asparuhovo-veche-e-pulno-s-deca-318941
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.