Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вече ще проверявате дали в НАП са обявени реалните ви заплати
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 10.01.2012Коментари ()668
© Varna24.bg
Гражданите вече ще могат да проверяват дали техните работодатели обявяват пред данъчните власти реалните им договори и заплати. Това ще става чрез персонален идентификационен код, който може да се получи от утре в офисите на НАП.

Според Росен Бъчваров от агенцията, хората могат и да останат изненадани, след като установят какви данни подава работодателят им.

Да разберете с изненада, че работите на 4-часов работен ден, вместо на 8 часа и ако вие получавате 1000 лева месечно, а в интернет с вашия персонален код видите, че ви осигуряват на 420 лева, е добре да знаете, че вие всъщност ще се пенсионирате два пъти по-дълго време отколкото обикновено, а част от хората може би никога няма да се пенсионират.

Годишната данъчна кампания за обявяване и плащане на доходи, различни от заплатата протича нормално. От началото на годината са подадени само 730 декларации. Различното тази година е, че дължимият данък се закръгля до лев надолу. Например, ако сумата за плащане е 500 лева и 11 стотинки, се дават само 500 лева. Същото важи ако дължим и 500 лева и 90 ст.

На онези, които платят в последния ден на данъчната кампания в банка, вече няма да се начисляват лихви, обяснява Боряна Георгиева от НАП.

Ако лицето, платило последния ден и парите са постъпили на следващия ден, за този един ден няма да има лихва. Ще се намалят и тези ситуации, при които оставаха много малки размери на лихвите, които стояха по сметките.

Източник: БНР



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Veche-shte-proveryavate-dali-v-NAP-sa-obyaveni-realnite-vi-zaplati-318974
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.