Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Висок ръст на жалбите срещу мобилните оператори във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 13.01.2012Коментари ()818
© Varna24.bg
Висок ръст на жалбите срещу мобилните оператори отчитат през 2011 година от Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ във Варна. Това каза директорът на дирекцията Илиян Станоев. Най- голям относителен дял от подадените жалби и сигнали през годината са тези към мобилните оператори. Още в началото на годината се е получила вълна от потребителски жалби срещу мобилните оператори. Затова през месеците април и май комисията организира приемни в големите градове, заедно с представители на Комисия за регулиране на съобщенията и Комисия за защита на личните данни. Постъпилите жалби и сигнали на потребителите са били подробно анализирани. Организирана е и законодателна инициатива по отношение на поставените потребителски въпроси в подадените жалби и сигнали.

"Това стана факт и в края на годината бяха приети изменения в Закона за електронните съобщения. С приетите изменения бяха решени много проблеми, но основният проблем, който бе решен с приетите изменения, е по отношение на подвеждане на потребителите. Клиентът подписва договора в офиса на съответния мобилен оператор и след като се прибира и прочита основно документа установява, че това, което е подписал, не отговаря на представеното от продавач-консултанта", каза Илиян Станоев.

По този въпрос в измененията на Закона бе въведена клауза и всеки един потребител, сключващ договор за мобилна услуга, има право в 7 дневен срок да се откаже от услугата, без да дължи обяснение. "Това е голям успех по отношение на потребителската защита, защото потребителят има спокойствието, че ако при прочита на договора на място е пропуснал определени текстове, в рамките на седем дни може да прегледа основно договора и да го анулира при неудовлетворение", каза още Илиян Станоев.

След жалбите към мобилните оператори следват рекламациите за битови уреди, аудиовизуална техника и рекламация срещу кожени изделия и обувки.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Visok-rust-na-zhalbite-sreshtu-mobilnite-operatori-vuv-Varna-320000
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.