Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изследвайте се, ако сте вкусили от опасните испански салами
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 14.01.2012Коментари ()2979
© Varna24.bg
Хората, консумирали колбаси "Чоризо слайс", шунка "Серано слайс", "Серано резерва" и "Трио еспаньол слайс", всички с марката "Тапас", да бъдат изследвани заради открита опасна бактерия. Това препоръчаха вирусолози, след като от Европейската комисия съобщиха за проблема в магазините "Метро" в 9 европейски държави. Количествата вече са изтеглени от магазинната мрежа.

Бактерията Listeria monocytogenes, която се съдържа в тях, засяга предимно деца и възрастни с нарушен имунитет. Тя попада в кръвта и може да предизвика бактериален менингит.

"Каквито и оплаквания да имат хората, ако са консумирали тези продукти, нека се обърнат към личния си лекар", посъветва проф. Стойчева. По преценка на джипито могат да се направят и допълнителни серологични изследвания в лаборатория.

Магазини "Метро" ще върнат парите на онези клиенти, които са закупили от опасните испански салами, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
Междувременно в лаборатории на БАБХ са направени проби на салами, продавани в България, за наличие на бактерията Listeria monocytogenes. Резултатите от тях са били отрицателни.


Източник: в. "Монитор"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Izsledvaite-se-ako-ste-vkusili-ot-opasnite-ispanski-salami-320196
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.