Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1000 лв. глоба за наркоманка, дошла за дози във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 16.01.2012Коментари ()828
За държане на наркотик без надлежно разрешително, ВРС призна за виновна 24-годишната Ж. Найденова от Добрич. Съдът освободи от наказателна отговорност жената като й наложи административно наказание - глоба от 1000 лева. Деянието представлява маловажен случай. Подсъдимата страда от синдром на наркотична зависимост към хероин.

На 12 август м.год. тя пристигнала във Варна с автомобил и от неустановено лице закупила 4 полиетиленови пликчета кафяво прахообразно вещество. Пакетчетата Найденова веднага поставила в кутия с цигари на предната дясна седалката, където имало прозрачна спринцовка с игла и предпазител, след което потеглила обратно с автомобила. В близост до завод "Елпром" подсъдимата с автомобила си била спряна за проверка и служителите на полицията забелязали спринцовката и пакетчетата с наркотик. Експертиза установява, че веществото е хероин с общо нетно тегло 0,23 грама и е на стойност 11,50 лв.

Към момента на извършване на деянието 24-годишната Ж. Найденова е била неосъждана. Освен наложената глоба, в тежест на подсъдимата са и направените по делото разноски. Присъдата на Районния съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/1000-lv-globa-za-narkomanka-doshla-za-dozi-vuv-Varna-320706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.