Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна изграждат 7 нови къщи от семеен тип за младежи с увреждания
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 18.01.2012Коментари ()973
Меморандум за сътрудничество с цел подкрепа на деинституционализацията на домовете за деца във Варна, Провадия и Долни чифлик подписаха кметовете на общините Кирил Йорданов, Филчо Филев и Борислав Натов с националния представител на фондация "Лумос" Росица Петрова. Той е за срок от 10 години и до пет години децата от социалните домове в града и областта трябва да заживеят в семейна среда.

В социалните домове във Варна живеят 60 деца, посочи Кирил Йорданов. Той информира, че предстои подписването на договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждането на седем нови къщи от семеен тип за младежи с увреждания. Проектът е на стойност 5 милиона лева. Кметът на Долни чифлик Борислав Натов отчете, че 33 деца с физически увреждания са настанени в дома в село Рудник. Общината разработва проект за построяването на център, в който да бъдат изведени половината от тях. 100 деца живеят в социалните домове в села до Провадия, там също се работи активно по извеждането на децата от тях.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vuv-Varna-izgrazhdat-7-novi-kushti-ot-semeen-tip-za-mladezhi-s-uvrezhdaniya-321365
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.