Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Погват варненци да плащат заемите на кметството
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 24.01.2012Коментари ()916
© Varna24.bg
Общината го е закъсала откъм приходи и чиновниците ще затягат примката около врата на данъкоплатците. Въпреки че на практика увеличение на данъците и таксите за тази година нямаше, бремето за голяма част от жителите на града значително ще се увеличи, като крайната цел е да се напълни бюджетът, значителна част от който - над 11 млн. лв., ще отидат за погасяване на лихви и главници по кредити.

Една от мерките, които от администрацията са предприели, е да порежат всички мераклии да минат технически преглед с автомобила си, ако преди това не са си погасили всички данъци за него. В ролята на копоите на общината ще влязат хората от ДАИ - Варна, които ще трябва да завишат контрола върху всички пунктове за технически преглед.

За длъжниците на данък сгради и такса смет пък администрацията готви черен списък. Имената на всички физически и юридически лица, които имат непогасени данъчни задължения към 31 декември 2011 г., ще бъдат изложени на стената на срама, в случая на сайта на общината.
След като направили анализ, чиновниците установили, че са допуснали в годините 4400 физически лица да ползват данъчно облекчение за основно жилище за повече от един имот. Осъзнали пропуска, те им пратили съобщения да посетят данъчната служба и да отстранят несъответствието доброволно. В случай, че не го направят, след 20 февруари партидите им ще бъдат обложени служебно, предупреждават от "Местни данъци".

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pogvat-varnenci-da-plashtat-zaemite-na-kmetstvoto-322946
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.