Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рекламират Варна с 20% от постъпленията на туристическия данък?
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 25.01.2012Коментари ()877
© Impact Press Group
ГЕРБ пое ангажимент да работи активно по въпросите, свързани с устойчивото развитие на туризма в региона на Варна. Това каза Иван Портних, общински съветник от ГЕРБ - Варна и председател на комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност към Общинския съвет.

"Доволен съм от старта на работа на комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност към Общинския съвет. По време на заседанията, които проведохме, бе свършена много работа", каза още Иван Портних и допълни, че се изпълнява ангажиментът да се работи в тясно сътрудничество с представителите на браншовите организации в сферата на туризма. В хода на такива дискусии и дебати е внесено предложение и 20 % от постъпленията на туристическия данък ще бъдат използвани за рекламирането на град Варна като туристическа дестинация. Парите ще бъдат използвани и за развитието на забележителностите и атракциите на града, с оглед привличането на туристите от хотелските комплекси към Варна. На следващата сесия предстои да бъде утвърден бюджетът на комисията. Като цяло средствата за реклама на Варна като туристическа дестинация през 2012-та година са увеличени, но недостатъчни.

" Надявам се в бъдеще парите да бъдат увеличени, защото възвращаемостта на тези средства е много бърза за икономиката на града. Всички мероприятия, които са заложени в програмата, са насочени изцяло за утвърждаване на град Варна като туристическа дестинация", посочи Портних. От събраната сума под формата на туристически данък, която е в размер на 3,5 млн. лв., приблизително 20% ще бъдат насочени пряко за реклама и развитие на туристическия продукт. Община Варна ще участва и на всички големи туристически изложения на основните ни пазари - Германия, Русия, Румъния, Полша, както и в други държави от Централна и Източна Европа.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4
10.04.2012 »
30.05.2011 »
15.02.2011 »
26.01.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Reklamirat-Varna-s-20-ot-postupleniyata-na-turisticheskiya-danuk-323407
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.