Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
9 месеца затвор за мъж, окрал работодател
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 27.01.2012Коментари ()695
©
По силата на одобрено споразумение, Районният съд наложи ефективно наказание за кражба на 33-годишния И. Иванов. Той призна вината си за извършена кражба на 26 март 2010 год. в условията на опасен рецидив.

Подсъдимият се занимавал с ремонтни дейности и на посочената дата обикалял във варненската местност "Планова", за да си търси работа. Минавайки край една от вилите, Иванов се сетил, че собственика й му дължи пари за извършен, но неразплатен ремонт. Подсъдимият взел метален лост от незаключено складово помещение и разбил прозореца на една от стаите във вилата, където се съхранявали различни инструменти. Той поставил в торба част от чуждите вещи (дрелка, свредла, клещи и др.), като още същия ден в квартал "Победа" се договорил с продавач в магазин да замени инструментите срещу хранителни стоки.

Общата стойност на отнетото чуждо имущество при кражбата е оценено на 197 лв. Впоследствие инкриминираните вещи са били върнати на собственика им.

33-годишния И. Иванов е осъждан многократно за престъпления против собствеността на гражданите. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 9 месеца затвор при първоначален строг режим. В негова тежест са и сторените по делото разноски. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/9-meseca-zatvor-za-muzh-okral-rabotodatel-323964
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.