Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Неделчо Михайлов: Строителството на "пломби“ трябва да се възкреси
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 01.02.2012Коментари ()1306
© Varna24.bg
20 семейства са в списъка на крайно нуждаещите се от жилище във "Владиславово". За настаняване в общински апартаменти обаче чакат стотици. На територията на района има около 650 жилища, които общината отдава под наем, но над 90 от тях предстои да бъдат продадени в близките месеци. Апартаментите за настаняване на нуждаещи се варненци намаляват, а жилищният проблем остава сред най-острите във "Владислав Варненчик". Това сочи равносметката на кмета на района Неделчо Михайлов.

Коментирайки ролята на общинската жилищна политика, той изтъкна необходимостта да се възроди идеята за блокове от типа "пломба". Строителството на "пломбите" трябва да се възобнови, но не на принципа на публично-частното партньорство, при който жилищата се градят в замяна на общински терен, смята Михайлов. Според него по-добрият вариант е инвеститорът да получава обезщетение под формата на част от новите апартаменти.

По повод блока във "Владиславово", който пострада след взрив на бойлер, районният кмет информира, че общината трябва да състави комисия за обследване на конструкцията.
Що се отнася до проверките за незаконно строителство, Михайлов посочи, че те продължават. Вече са изпратени писма с констатации до собствениците на автокъщите в района, много от които се оказали в нарушение. Един от обектите, например, е върху земеделска земя и инвеститорът взел разрешително за оранжерия, а вдигнал автокъща. Най-често обаче собствениците градили масивни сгради вместо позволените временни постройки.

Концесията на стадиона във "Владислав Варненчик" тръгва през март, но на фона на икономическата криза инвестицията от 3,5 млн. евро едва ли ще привлече много кандидати. Ако не се появи някой като Христо Стоичков, който направи футболна школа в Етрополе, едва ли ще има резултат. Районът обаче трябва да има стадион, затова, ако концесията се провали, ще настоявам кметството да стопанисва съоръжението, коментира кметът на "Владиславово" Неделчо Михайлов. Той крои планове с дарения от местния бизнес да бъде оборудвано и помещение за спортове като бокс например. Целта е децата да тренират, вместо да се отдават на алкохол и дрога, изтъкна Михайлов. Той се похвали, че районът отскоро си има аматьорски футболен клуб "Варненчик", който дори вече бил първи в аматьорската лига. На тази база бихме искали да регистрираме и спортно сдружение, уточни кметът на "Владиславово".

Той определи реновирането на детските и спортните площадки в района сред приоритетите си за работа. Във фокуса на управлението си Михайлов постави и плановете да се промени диспропорцията между кв. "Владислав Варненчик" и "Кайсиева градина", където осветлението, озеленяването и инфраструктурата били в далеч по-лошо състояние.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nedelcho-Mihailov-Stroitelstvoto-na-plombi-tryabva-da-se-vuzkresi-325206
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.