Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВиК оставиха незряща във Варна без санитарен възел
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 23.02.2012Коментари ()3751
© Народно дело
От 8 години ВиК - Варна, е информирано, че на "Карамфил" 23 има авария във водопровода Варна - Златни пясъци. Собственичката на имота Виолета Йорданова информирала дружеството за теча още на 18 февруари, когато за първи път в лятната им кухня избила вода. Тогава специалистите казали, че за да го отстранят, трябва да съборят постройката и залепената за нея външна тоалетна. И въпреки многото увещания получили съгласието на Йорданова. Така и не дошли да отстранят аварията обаче.

Тя напомняла на дружеството още няколко пъти, но резултат така и нямало. Водата си пробила път през дерето и до фаталния 20 февруари се оттичала в него. Теренът на ската обаче се свлякъл и Йорданова и семейството й се принудили дори да си преместят оградата на имота. Докато точно 7 години и 2 дни по-късно водата рукнала като гейзер и помела кухничката и тоалетната. Сега ходим по нужда при съседите, оплака се Йорданова. Тя е наясно, че разрешение за нова септична яма никой няма да й даде. Пробвала да получи такова преди няколко години, но й отказали категорично, защото под къщата й минават не един, а три водопровода. И въпреки че звучи абсурдно, домът й е вдигнат напълно законно над тях.

Имотът бил купен през 1956 г. от бабата и дядото на Виолета. 12 години по-късно вдигнали там и постройката с всички необходими документи. Междувременно без тяхно знание и позволение ВиК вече били прекарали там тръбите си. Когато са строили къщата, е нямало карти на подземните комуникации и никой не е и разбрал, че там има водопроводи, за да се търси отстояние от тях. През годините Йорданова правила опит да замени мястото срещу жилище, защото, както казва, там бъдеще с тези тръби отдолу няма. Искала общината, която притежава 79 квадрата в парцела, да изкупи и нейния дял, или по-скоро да го замени срещу апартамент в района. Било се стигнало дори и до споразумение, но за лош късмет на Виолета тогава влязла в сила забраната за заменки. Така сделката пропаднала. Разбрала, че няма мърдане от ул. "Карамфил" 23, миналото лято жената отправила искане до ВиК да я присъединят към градската канализация.

От дружеството категорично й отказали заради липсата на необходимия сервитут около централния водопровод. Под мен минават всякакви тръби и аз не мога да бъда включена към тях, не може да проумее абсурда жената. Тя уточни, че е необходимо да се прокарат само 3 метра канализационни отклонения, които й се отказват. Сега жената е в безизходица и не знае какво ще прави, как ще обслужва основните си физиологични нужди. Тя е решена отново да се посъветва с адвокат и ако все пак има шанс, да се опита да обори в съда ВиК - Варна.

Източник: в. Народно дело



Още по темата: общо новини по темата: 18
13.08.2012 »
02.08.2012 »
19.07.2012 »
19.07.2012 »
04.07.2012 »
15.06.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/ViK-ostaviha-nezryashta-vuv-Varna-bez-sanitaren-vuzel-331410
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.