Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Маргарита Попова ще връчи във Варна наградите на най-изявените деца от ОДК
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 12.03.2012Коментари ()1463
©
Вицепрезидентът на България г-жа Маргарита Попова обеща да връчи във Варна наградите на най-изявените деца от Общинския детски комплекс на 11 май - Денят на светите братя Кирил и Методий.

Това се случи по време на поздравителна програма за жените от президентството, по случай Международния ден на жената-8-ми март в София, която изнесоха 17 деца от ВА "Сребърни звънчета", с ръководител Ангелина Милева, студио "Балет-Бистра Бъчварова", школа "Балет", с ръководител Татяна Костова, школа по пиано "Алегра", с ръководител Кети Арабова, КТ "Палечко", с ръководител Маргарита Шишкова.

Децата получиха лично от вицепрезидента г-жа Маргарита Попова подаръци, надписани с имената им. А децата върнаха жеста със специално изработени картички с поздравителен текст за празника и диск, който отразява дейността на ОДК.

Маргарита Попова беше впечатлена от изпълненията на децата и с удоволствие прие поканата да присъства на тържествената церемония по връчването на наградите на най-талантливите ученици от ОДК, които са учредени със статута "Награда на ОДК-Варна".Тази награда е учредена за първа година с решение на Педагогическия съвет на ОДК и е предвидено тя да се връчва всяка година в Деня на Св.Св. Кирил и Методий -11 май.

Със същата програма съставите участваха и в Народното събрание. В присъствието на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и народните представители, децата достойно представиха Варна и получиха бурните аплодисменти на присъстващите. Госпожа Цецка Цачева благодари на народния представител от Варна г-жа Даниела Петрова, за предложението, което е направила и реализирала, именно децата от Варна да бъдат в този ден при тях.

Цялата група-деца, ръководители и родители имаха възможност да наблюдават на живо парламентарното заседание, макар темата "бонуси на висши служители" да не беше най-подходяща за децата.

ОДК изказва и своята благодарност на г-н Слави Михайлов- председател на Националното сдружението на сираците в България, който осигури спонсори - "Самекс" ЕООД - KFC и "Юнион Ивкони", които поеха разноските на децата за пътуването и настаняването в София.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Margarita-Popova-shte-vruchi-vuv-Varna-nagradite-na-nai-izyavenite-deca-ot-ODK-335962
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.