Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината прекратява инвестиционни проекти в 5 училища и детски градини
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 15.03.2012Коментари ()1145
© Народно дело
Община Варна прекратява инвестиционни проекти в 5 училища и още толкова детски градини, датиращи от 2008 г. Така няма да бъдат създадени около 375 места в забавачките, както и няма да бъдат построени физкултурни салони в училищата. Това стана ясно от думите на зам.-кмета Коста Базитов по време на заседание на общинската комисия по наука и образование вчера. Той не бе много словоохотлив, но все пак от думите му се разбра, че причината е липса на пари.

Изпълнителят на проектите фирма "Фрибул" ООД е изпратил писмо, в което архитектите настояват за предоставяне на информация и график във връзка с договори за реализирането на пет детски градини и пет физкултурни салона на територията на община Варна. Обектите са били поети след спечелване на обществена поръчка през 2008 г.

В договорите са посочени проекти за нова детска градина в р-н "Младост" до СОУ "Гео Милев" за 4 групи, 5 групи и нов корпус за детско заведение в "Кайсиева градина", също в двора на ОУ "Хр. Ботев" за 6 групи, проект на ново ОДЗ с плувен басейн на терена на ЦДГ №3 "Детско градче" за 10 групи, проект за надстройка на ЦДГ №5 "Слънчо" и проект на нов корпус в двора на ОДЗ № 14 "Дружба" за по 2 групи.

От училищните обекти фигурират имената на ОУ "Св. Иван Рилски", СОУ "Елин Пелин", ОУ "Кап. Петко войвода", ОУ "П. Волов", ОУ "Хр. Ботев"и проект нова сграда на ул. "Цар Симеон" №14 - 2 групи. В изброените училища става въпрос основно за изграждане на физкултурни салони и реконструкции на сградите.

Някои от дейностите по обновления в базите вече са финализирани, но други още не са, става ясно от писмото на изпълнителите. Те могат да бъдат подновени, в случай че се намерят пари за целта, коментира зам.-кметът.

Любопитно е, че за тези проекти би трябвало да са постъпвали в община Варна пари по линия на оперативна програма "Регионално развитие" на МРРБ, но не е ясно как са били разпределени. От фирмата се въздържат от коментар по случая, докато не получат писмено уведомление от общината.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-prekratyava-investicionni-proekti-v-5-uchilishta-i-detski-gradini-336867
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.