Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изграждат велопаркинги на оживените места във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:53 / 31.03.2012Коментари ()2921
© Varna24.bg
Изграждане на велосипедни паркинги в близост до училища, университеи, институции и спирки на градския транспорт е една от дейностите, предвидени в проекта "MOBISEC - мобилни инициативи за устойчиви европейски общности". Той цели да се повиши използването на устойчивите модели за транспорт чрез подобряване инфраструктурата на транспортната мрежа. Партньори в инициативата са община Мурсия (Испания), гр. Олдъм (Англия) и Черноморска регионална агенция за управление енергията (България), в сътрудничество с община Варна. Проектът е на стойност 1 187 850 евро и се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Дейности в областта на градската мобилност" на Генерална дирекция "Енергия и транспорт" на ЕК и е с продължителност от 36 месеца. Ще бъдат изградени и системи за сигурност за паркираните частни велосипеди и тези, отдадени под наем.

Конкретните дейности, залегнали в проекта, включват и безопасността на велосипедистите и пешеходците. Ще се създаде интернет портал за устойчива мобилност, в който ще има списък на градските маршрути, които са безопасни за колоездачите. Ще бъдат изградени и пътни сигнализации, които да повишат безопасността.

В рамките на проекта ще се проучат и връзките между различните видове транспорт и възможностите им за свързване с движение на велосипеди. Гражданите също ще участват в инициативата, като се сформират работни групи със заинтересованите страни, които да изказват мнения и предложения.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izgrazhdat-veloparkingi-na-ozhivenite-mesta-vuv-Varna-341076
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.