Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румънски научно-изследователски кораб ще посети варненското пристанище
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 24.04.2012Коментари ()606
© Burgas24.bg
С решение на правителството научно-изследователският кораб "Steaua de Mare I", плаващ под румънски флаг, ще премине през българското териториално море и ще пребивава за периода от 1 май до 30 юни 2012 г. включително във вътрешните морски води на страната. Той ще посети и пристанищата във Варна, Несебър и Созопол.

Разрешението е във връзка с извършването на първото от двете съвместни сезонни изследвания през т. г. относно състоянието на запасите от дънни и пелагични видове риба и разпределението им в българската и румънска акватория на Черно море. България и Румъния имат споразумение за съвместни научни изследвания в рамките на националните програми за събиране, използване и управление на данни в сектор "Рибарство" на двете държави.

Научните изследвания ще се извършват с безопасни методи и средства и няма да създадат затруднения за страната при упражняване на суверенните й права и юрисдикции.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rumunski-nauchno-izsledovatelski-korab-shte-poseti-varnenskoto-pristanishte-346888
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.