Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Санитарни отпадъци, найлонови торбички и фасове замърсяват водата на южния и централния плаж във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 16.07.2012Коментари ()3529
© Impact Press Group
Санитарни отпадъци, найлонови торбички и фасове замърсяват водата на южния и централния плаж във Варна. Силно замърсената по брега вода е причина и много от варненци да избягват да влизат в нея, заради опасения от болести и алергии. Освен изключително многото боклуци, които плуват в морето, сред които дамски превръзки, отпадъци от чипсове, торби, картони и т.н. на брега водата е осеяна и с много водорасли, което допълнително създава усещане за мръсотия. Плажуващите са на мнение, че не е възможно боклуците, които са много, да са от хората, които плуват в морето. Според тях едва ли чак толкова много от тях биха си направили труда да извървят пътя до водата, за да си изхвърлят отпадъците, вместо да ги изхвърлят в намиращите се на близо кошчета.

Не малка част от запитаните варненци бяха категорични, че заради мръсната вода предпочитат да посещават басейни, тъй като там водата преминава през химическа обработка и е по-чиста.

Освен мръсната морска вода, не особено чисти са и плажовете във Варна. Причината за това според концесионери и собственици на заведения, се дължи на факта, че не малка част от плажуващите остават боклуците си по пясъка, вместо да ги събират и изхвърлят. Много честа картина е, как хората стават и остават след себе с, отпадъци от зеленчуци, плодове, празни бутилки, отпадъци от снаксове и т.н.

Относително по-чисти са северният плаж, буните и плажовете извън Варна, които се посещават от по-малко хора.

Източник: радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sanitarni-otpaduci-nailonovi-torbichki-i-fasove-zamursyavat-vodata-na-yuzhniya-i-centralniya-plazh-vuv-Varna-366827
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.