Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Цветанов: Общинска полиция ще подобри сигурността във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 01.08.2012Коментари ()1620
© Bulfoto
"Искам да споделя изключителната си удовлетвореност, която е факт благодарение и на законодателните промени от 2009 г., за създаването на общинска полиция във Варна". Това коментира минути след подписването на договора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Документът бе парафиран от кмета на града Кирил Йорданов и директора на ОД МВР - Варна, комисар Димитър Димитров.

Министър Цветанов каза, че подобни структури за сигурност има вече в София, Пловдив, Бургас и Русе. Звеното във Варна ще се състои от 50 души на допълнителен щат към ОД МВР - Варна. 20 от които вече преминали първоначално обучение за работа в МВР и още 30 души, които ще бъдат новоназначени. Първите ще започнат работа още през тази бюджетна година, уточни кметът. По-голямата група ще се финансира през следващата бюджетна година. Служителите на общинска полиция ще бъдат административно подчинени на директора на ОД МВР - Варна. Те ще изпълняват задачи, възложени им от кмета.

По време на пресконференцията министър Цветанов благодари и за създадената нова схема за достъп до Морската градина, като подчерта, че спирането на автомобилния трафик там е изцяло следствие от обществения интерес. В момента се изграждат съоръжения, с които от понеделник достъпа на автомобили в Морската градина ще бъде сведен до минимум, а придвижването на пешеходците да е безпроблемно.

Министър Цветанов съобщи, че като следствие от граждански инициативи са обезопасени и голяма част от пешеходните пътеки в Морската столица. Заради гражданите, подкрепящи роднините на прегазените деца на пешеходни пътеки бяха предприети и законодателни промени, припомни той, сред които невъзможността виновният водач и прокуратурата да сключват извънсъдебно споразумение.

Ново доброволческо формирование от членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, чиято цел ще бъде участие в гасене на пожари, ще бъда формирано днес, стана ясно от изказване на кмета Йорданов. Всички участници ще получат екипировка на пожарникари.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-Cvetanov-Obshtinska-policiya-shte-podobri-sigurnostta-vuv-Varna-370595
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.