Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Луд насочи пистолет към кортежа на Цветан Цветанов
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 19.09.2012Коментари ()1144
© Bulfoto
Снимка Архив
60-годишен мъж с регистрации в психодиспансера е задържан за заплахи срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов в столицата тази сутрин. Сигналът е получен около 10.00 часа в дежурната на СДВР от служители на звено "Мизия", съобщи старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Съобщено било, че на улица "Гурко" има лице, което размахва и насочва пистолет към кортежа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Лицето е блъскало и кофа за боклук, която се намирала в близост до мястото. Задържано е от служители на НСО. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи. Извършен е оглед. Лицето е задържано в Първо Районно управление с мярка 24 часа.

"Установена е неговата самоличност - 60-годишен, с инициали М.К.М., без постоянен адрес, на територията на град София. Той има пет регистрации и една присъда за хулиганство от 2004 година. Има една регистрация за закана за убийство. През 2008 година е бил настанен в психодиспансер за психично разстройство", каза старши комисар Йорданов.

Огледът на място е приключил. Установено е, че става въпрос за газов пистолет, без боеприпаси. Разпитват се всички свидетели, които са били на място по това време.
Предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Lud-nasochi-pistolet-kum-kortezha-na-Cvetan-Cvetanov-381419
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.