Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Детски садизъм: Майка спипа момиченца да вадят очите на улична котка
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 05.10.2012Коментари ()1504
Две момченца - в 3-ти и 5-и клас, били спипани от майка си да вадят очите на улична котка. Жената се обезпокоила и веднага потърсила помощ. Сега с двете деца работи екип от специалисти. Те се опитват да изкоренят садистичните зачатъци у децата и да им разяснят кое е правилно и кое не, каква е стойността на живота и да обяснят, че насилието, освен че е ненормално, но и наказуемо.

Факт е, че у нас през последните години врати отвориха няколко центъра за работа с жертви на насилие. Но почти никой не иска да работи със самите насилници. Ето защо сдружение "Алтруист" възнамерява да отвори такъв център във Варна. Работата според представителката на организацията Албена Димова трябва да върви в три насоки - терапия с хората, проявяващи насилие у дома; с хора, излезли току-що от затвора, като превенция на вторично насилие; и с деца, които имат наклонност към садизъм.

"Хората изтрещяват и си го избиват на най-близките, това е истината. Какъв е процентът на насилниците, не може да се каже", коментира Димова пред общинските съветници от комисията по социални дейности. Именно към тях тя отправи предложението си за създаването на такъв център, издръжката на който да залегне в социалната програма на общината за следващата година. Сдружението към момента работи с 10 насилници, сред които двама бивши затворници, излежали присъди заради насилие, и две деца, осакатяващи котки. Съвсем скоро ще стартира проект за работа със затворници, като специалистите от организацията ще работят с тях индивидуално два пъти седмично в продължение на три месеца.

Дали идеята най-после и във Варна да има център, който да се занимава с насилници, които искат да се преборят със себе си или пък са задължени да посещават терапия чрез съдебно постановление, ще се осъществи - тепърва ще стане ясно.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Detski-sadizum-Maika-spipa-momichenca-da-vadyat-ochite-na-ulichna-kotka-385574
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.