Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вече има лекарства за онкоболните
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 07.10.2012Коментари ()777
© Varna24.bg
Според министърът на здравеопазването Десислава Атанасова вече е минала кризата с лекарствата за онкоболните. Във Варна Атанасова сподели и, че има вероятност и заплатите на работещите в психиатричните клиники и кръвните центрове да се повишат с 18% със задна дата от 1 октомври, предаде БНР.

За България има осигурени онкологични лекарства. От тази седмица вече те се доставят. Говорили сме с фирмата, която ги доставя, поели са към нас категоричен ангажимент, че за българските граждани ще има лекарства за лечение", коментира здравният министър.

Министър Атанасова уточни, че вече е изпратила предложение за повишаването на възнагражденията до Министерството на финансите. "Те трябва да дадат положително становище за постановление на Министерски съвет, в което се преразпределят средства в бюджета на Министерството на здравеопазването, като се отделят средства за повишаване на заплатите пак с 18% за психиатриите и за районните центрове по трансфузионна хематология. Ако това стане в рамките на другата седмица, смятам, че от 1 октомври е един постижим срок" - уточни тя.

Здравният министър обясни, че се надява предложението й за повишаване на бюджета на министерството от следващата година с 20 млн. лв. да бъде одобрено, защото средствата са необходими за лечението на деца в чужбина, за инвестиции, за подпомагане на болниците в трудно достъпните райони.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Veche-ima-lekarstva-za-onkobolnite-385888
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.