Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Увеличават порциона за храна на полицаите с 60 лева
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 11.10.2012Коментари ()926
© Varna24.bg
От първи януари 2013 ще бъде увеличен порционът за храна на полицаите с 60 лева. Това съобщи в Бургас по време на откриването на новата сграда на Пето РПУ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде кореспондент на Varna24.bg. Той обясни, че това увеличение вече е договорено с всички пет синдиката, представляващи служителите на МВР.

Униформените в МВР ще получават и още допълнителни средства, които на практика ще компенсират това, че заплатите им няма да бъдат вдигнати.

Според договореното между ръководството на МВР и полицейските синдикати увеличение на заплатите няма да има. Повишението на доходите им ще дойде в началото на 2013 година, когато полицаите вече ще получават по 120 лева за храна вместо досегашните 60 лева. Допълнително възнаграждение ще има за още близо 30 хиляди служители, които работят на 12 и 24 часови смени. Те вече ще получават допълнително едни ваучери, които са средно в размер на около 40 лева месечно.

Възнаграждението е в сила от 1 октомври и на база Наредба от 2006 година, за която досега не е имало средства. "За обезпечаването на всички работещи на смени униформени през следващата година са необходими 15 млн лева, които вече са осигурени", увери Цветанов. Той припомни: "преди година и половина знаете че порционът беше увеличен с 30 лева, ако сложим сумарно 30 и 60 - стават 90 и и като сложим и тези 40 лева, които са за тези служители, които са на сменен режим и на дежурства, направете равносметка, това което сме направили за българските полицаи в условията на тежка финансово-икономическа криза."

Парите ще дойдат от извършените през последните години промени в системата обясни министър Цветанов.Уточни, че не може да се говори за пенсионна реформа в МВР, подобна на тази в Министерството на отбраната.

Министърът на вътрешните работи припомни, че в МВР пределната възраст за пенсиониране е 60 години, бяха увеличени годините за трудов стаж за пенсиониране - на 27 години .Така че в тази насока не се налага никаква друга промяна, която да се направи за служителите на вътрешните работи.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Uvelichavat-porciona-za-hrana-na-policaite-s-60-leva-386929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.