Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници заподозряха двоен стандарт за новите градини
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 12.10.2012Коментари ()641
"Защо теракотът за нова детска градина във "Владиславово" излиза по 51 лв. на кв. м, а за забавачка във "Виница" - по 35 лв.? Защо настилката за някои деца ще бъде по-луксозна, отколкото на други? На какво се дължат тези разлики?", питаха съветници от комисията по собственост и стопанство.

Днес те дадоха зелена светлина на 3 публично-частни партньорства за строителството на нови детски градини, но се заканиха да преразгледат количествено-стойностните сметки, предоставени от общинското предприятие "Инвестиционна политика". Още на следващото си заседание местните депутати планират да разнищят единичните цени за предстоящите градежи и да ги уеднаквят, в случай че открият сериозни разлики.

Въпреки изказаните критики комисията по собственост и стопанство одобри 3 от предвидените общо 4 публично-частни партньорства. След като на предишните си сесии ОбС поряза някои от сделките, на вниманието на варненските избраници общината представи своите алтернативни предложения. По силата им срещу 2 имота на ул. "Роза" и в кв. "Младост" могат да бъдат изградени нов корпус за 4 групи в ОДЗ №24 "Иглика" и пристройка за 2 групи към ОДЗ №11 "Детски свят". В замяна на 5,3 дка във "Възраждане", 1,6 дка на бул. "Владислав Варненчик" и още 2172 кв.м на ул. "Хъшове" се предвижда строителството на нов корпус за 6 групи в двора на ЦДГ №44 "Крилатко". С близо 5 дка в кв. "Възраждане" общината ще търси инвеститор и за пристройка за 2 групи към ЦДГ№15 "Гълъбче". Поради планове на администрацията на район "Младост" за 803 кв. м на ул. "Акад. Игор Курчатов" кметската администрация оттегли предложението за четвъртото публично-частно партньорство. Въпросният парцел, както и още 2 имота в "Младост" трябваше да обезпечат градежа на 2 пристройки към ясла №11 "Иглика" и ясла №14 "Звънче", разясни Теодора Трендафилова, шеф на общинската дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности".

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-zapodozryaha-dvoen-standart-za-novite-gradini-387190
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.