Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Научен семинар по информационна грамотност ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 15.10.2012Коментари ()1077
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Научен семинар с международно участие на тема: "Информационната грамотност - модели за обучение и добри практики" ще се състои на 18 и 19 октомври 2012 г. в библиотеката на Икономически университет - Варна.

Откриването на форума в първия ден е от 9.30 ч. в Конферентна зала (446) на ИУ-Варна. Организатори на семинара са Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), Асоциацията на университетските библиотеки (АУБ), Университетската библиотека на Икономически университет - Варна, Библиотеката при Шуменски университет "Еп. Константин Преславски".

През двата семинарни дни ще бъдат изнесени над 35 научни доклада в две тематични секции - 1.Информационната грамотност - научноизследователски теми, проблеми и тенденции. Модели за обучение и добри практики в европейски и други университети и библиотеки по приложението на творчески и иновативни подходи в методиката на обучение по информационна грамотност.

2.Роля на информационната грамотност в съвременната информационна и образователна среда. Мениджърски практики и маркетингови подходи за популяризиране на важността от обучението и на програмите по информационна грамотност.

Гост-лектор на семинара ще бъде проф. д-р Серап Курбаноглу от Хаджеттепе университет в гр. Анкара, Турция. Тя е ръководител на катедра "Информационен мениджмънт" и дългогодишен експерт на ИФЛА, ЮНЕСКО, Европейската асоциация за библиотечно-информационно образование и изследвания (EUCLID) и на други национални и международни организации по въпросите на информационната грамотност и обучението през целия живот. Проф. д-р Серап Курбаноглу е съпредседател на програмния и организационен комитет на предстоящата Европейска конференция по информационна грамотност (ECIL), която предстои през есента на 2013 г. в Истанбул.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nauchen-seminar-po-informacionna-gramotnost-shte-se-provede-vuv-Varna-387663
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.