Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ново телекомуникационно оборудване получи катедра в ТУ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 18.10.2012Коментари ()569
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ново и модерно телекомуникационно оборудване получи катедра "Комуникационна техника и технологии" в Техническия университет. Апаратурата е предназначена за новоизградената лаборатория по телекомуникационни мрежи и оптични преносни системи, предаде Дарик. Въпросните системи са част от подводните оптични кабелни магистрали, които опасват континентите и световния океан, обясняват от вуза.

Студентите от специалностите "Комуникационна техника и технологии" и "Електроника" ще имат възможност да се обучават с реално действащо оборудване, което позволява да се изгради актуален лабораторен модел на съвременна преносна оптична мрежа. Предоставените японски мултиплексори "NEC" и американската "Ciena" ще позволяват да се конфигурират, изследват и тестват различни видове мрежови архитектури на опорните оптични мрежи от нова генерация. Това са транспортните мрежи, благодарение на които днес съществува Интернет и мобилните комуникации.

Лабораторията е планирана да се модернизира, надгражда и актуализира в бъдеще. Това ще позволява студентите от ТУ-Варна да придобиват повече практически знания, а оттам те ще бъдат и по-конкурентноспособни в съвременния пазар на труда в областта на телекомуникациите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Novo-telekomunikacionno-oborudvane-poluchi-katedra-v-TU-Varna-388248
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.