Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт" код за Варна заради опасност от силен вятър
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 21.10.2012Коментари ()673
© НИМХ
Обявен е "жълт" код в област Варна заради опасност от силен вятър, съобщиха от НИМХ на БАН. Предупреждението е в седем области от източната част на страната - Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес над Западна България ще бъде предимно слънчево, сутринта в котловините - с намалена видимост. Над Централна и Източна България облачността ще е значителна, на места ще превали дъжд, по-интензивен и значителен по количество в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб, по Черноморието и в Югоизточна България умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури - между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до 24°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините от Западна България ще бъде слънчево. Значителна облачност ще има над планинските масиви в източната част от страната, където на отделни места ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и силен, по откритите и високи части и бурен изток-североизточен вятър. С него ще настъпи понижение на температурите и максималната на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. На места ще превали дъжд, по-значителен в крайните южни райони, където е възможно и да прегърми. Ще остане доста ветровито - с умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-Varna-zaradi-opasnost-ot-silen-vyatur-388887
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.