Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Поход на мечтите" тръгва от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 25.10.2012Коментари ()754
Бивши и настоящи ученици от
III ПМГ "Акад. М. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 27 октомври 2012 година от 10:00 часа в зала"Европа" на 3-та ПМГ "Академик М. Попов" Лумос организира среща между представители на младежки организации от град Варна и децата и младите хора с интелектуални затруднения, които тръгват на "Поход на мечтите" от Варна, през Стара Загора до София. В столицата те ще се срещнат с зам.-кмета, председателя на Държавната агенция за закрила на децата и британския посланик. Те тръгват, за да разкажат за себе си, мечтите си и предизвикателствата, които срещат, когато се опитат да ги реализират.

Началото на похода е във Варна, срещи с техни връстници ще имат и в Стара Загора, и София. На срещата децата ще дебатират на тема "Различието: ценност или бариера пред участието" и ще обсъждат различното "можене" като богатство и взаимно учене. Като резултат се надяват да се обединят около идеи за информиране на обществото за правата на всички деца и млади хора с и без затруднения.

Целта на проекта на Лумос "Да превърнем думите в дела" е да инициира процеса на трансформиране на обещанията от Европейската декларация за здравето на децата и младите хора с интелектуални затруднения и техните семейства в дела на национално ниво като анализира степента на прилагане на десетте приоритета и предложи План за действие, който да осигури равни права, социална защита и приобщаване на тази група.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pohod-na-mechtite-trugva-ot-Varna-390155
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.