Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Малайзия осъдиха двама българи на смърт чрез обесване
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 31.10.2012Коментари ()752
Двама български младежи - Иван Костов и Георги Бакалов, задържани преди малко повече от година с 5 килограма амфетамини в Малайзия, са били осъдени на смърт чрез обесване, предават световните информационни агенции, като се позовават на български медии. Те припомнят, че Малайзия има едно от най-суровите законодателства срещу трафика на наркотици и то се прилага стриктно и без да се правят изключения.

Приема се, че дадено лице е наркотрафикант, ако притежава хероин над 15 грама или над 200 грама марихуана. Притежаването на каквото и да е количество синтетични наркотици е престъпление по законите в Малайзия. Двамата българи са заловени с 5 килограма амфетамини преди около година. Те пренасяли пратката по заръка на друг българин, който ги уверил, че всичко е законно и им обещал 1000 долара за услугата.

Амфетамините са били намерени в тайниците на куфарите на двамата младежи. Специализираните издания на организациите, които се борят за отмяна на смъртното наказание напомнят, че досега няма случай Малайзия да се е отказала да изпълни веднъж вече произнесена смъртна присъда, дори тя да е постановена срещу чужденци.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/V-Malaiziya-osudiha-dvama-bulgari-na-smurt-chrez-obesvane-391538
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.