Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна се грижи за здравето на "третата възраст"
Автор: Екип Varna24.bg 10:11 / 01.11.2012Коментари ()749
© Impact Press Group
В рамките на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията, община Варна провежда програма "Здраве в третата възраст".

Програма "Здраве в третата възраст" е финансирана изцяло от община Варна и се реализира под ръководството на дирекция "Социални дейности и здравно развитие".

Програмата включва безплатни здравно образователни лекции от водещи лекари специалисти, възможност за полезна информация, консултации и практически съвети по въпроси свързани с профилактика на социално значими заболявания.

Програмата се състои от здравни лектории на тема: "Мозъчно съдова болест. Остеопороза.", "Сърдечно съдови и ендокринни заболявания" и "Онкологични заболявания".

По време на здравните лектории участниците ще имат възможност да измерят своето кръвно налягане, да попълнят анкетна карта и да получат здравно-образователен материал с изнесените лекции.

Чрез мотото на програмата "Да прибавим здраве към годините", организаторите очакват варненци в община Варна, зала "Пленарна" на 5, 13 и 20 ноември от 14:30 до 17:30 часа, вход свободен.

Официалното откриване на програмата ще се състои на 5 ноември от 14:30 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-se-grizhi-za-zdraveto-na-tretata-vuzrast-391697
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.