Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЕС въвежда по-строги правила за безопасност на пътя през 2014 г.
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 01.11.2012Коментари ()485
© Varna24.bg
Нови, по-строги мерки за пътна безопасност предлага Европейската комисия. Според комисаря, отговарящ за транспорта, Антонио Таяни, ако спазват правилата за безопасност на пътя, шофьорите ще избегнат доста рискове при движението, а изпълнението на мерките трябва да намали наполовина броя на убитите при катастрофи в ЕС.

Европейската комисия предлага, а Европейският съвет трябва да утвърди нови правила за безопасност по пътищата в ЕС, които трябва да влязат в сила в началото на 2014 година. Амбициозната програма цели намаляване наполовина на смъртните случаи при катастрофи до 2020 година.

Задължителните изисквания към водачите на моторни превозни средства включват датчици за предпазните колани, фиксирани точки за детските столчета, подсилени задни пътнически седалки за защита от местещ се багаж, сензори за напрежение в гумите на автомобила.

"Работим усилено за безопасността на европейските шофьори, пътници и като цяло на всички участници в движението и пешеходците. Новите мерки ще увеличат значително нивото на безопасност, като намалят вероятността от пътни инциденти и последиците от тях. Това ще бъде голямо постижение за Европейския съюз", коментира еврокомисарят по въпросите на промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни.

Мерките ще имат задължителен характер за новите превозни средства от всякакъв тип. Те ще влязат в сила през 2014 година.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/ES-vuvezhda-po-strogi-pravila-za-bezopasnost-na-putya-prez-2014-g-391734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.