Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният управител посети общините Провадия и Дългопол
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 03.11.2012Коментари ()856
Първите две от поредицата срещи с кметове на общини по места във Варненска област проведоха областният управител Коста Базитов и заместник-областният управител Пламен Манушев. В разговор с кмета на община Провадия Филчо Филев, неговите заместници и председателят на общинския съвет Бисер Денев бе получена информация за икономическото състояние на общината и за проектите, по които работи общинската администрация в Провадия. Най-големият от тях е за над 18 млн. лв., който основно е предназначен за разширение, реконструкция и модернизация на Пречиствателна станция за отпадни води. Коментиран бе наболелият проблем с преминаването на тежкотоварни автомобили през града, което нарушава настилката и води до опасност от конструктивни нарушения на жилищните сгради край пътя. Във връзка с това се обмисля възобновяване на проекта за обходен път на Провадия. Обсъдени бяха рехабилитацията на пътя за Айтоския проход, изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците, в която участва и община Провадия, нивото на безработицата и възможностите за повишаване на трудовата заетост.

На среща с кмета на община Дългопол Маринка Иванова и кметовете на населени места от общината пред областния управител Коста Базитов и заместник-областния Пламен Манушев бяха поставени основните проблеми в общината и приоритетите в работата на общинската администрация и основните звена на различните държавни структури в региона. В ход е подготовката на изработването на ОУП на Дългопол. Има проявен интерес от инвеститори. Постигнато е споразумение с Аграрния университет в Пловдив за обучение и практически занятия на територията на община Дългопол, има пет подадени проекта по ОПРСР.

На срещите в Провадия и Дългопол областният управител и заместник-областният управител заявиха категоричното си намерение да съдействат за решаването на проблемите по места и да работят за развитието на Варненска област.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastniyat-upravitel-poseti-obshtinite-Provadiya-i-Dulgopol-392294
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.