Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условни присъди за двама младежи за побой и кражба
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 05.11.2012Коментари ()813
©
За извършен грабеж в съучастие, Районният съд наложи наказания на двама младежи. След постигнато споразумение, 25-годишният Г. Неделчев и 26-год. Г. Георгиев бяха осъдени на 1 година лишаване от свобода, които да бъдат отложени с 3 години изпитателен срок.

Грабежът е извършен от двамата в съучастие, след полунощ на 26 срещу 27 март тази година, на тир-паркинг в района на ЖП-гарата във Варна. Двамата подсъдими отишли на паркинга по повод оплакване от тяхна позната, че приятелката й по-рано същата вечер е станала жертва на посегателство срещу личността от страна на клиенти на тир-паркинга. Неделчев и Георгиев заварили двама пазачи и шофьор на камион да разговарят край открит огън на мястото. Изненадващо, с носена от тях метална тръба, подсъдимите започнали да нанасят удари на мъжете на паркинга. Нападателите забелязали, че шофьорът има на врата си златен синджир с плочка, както и пръстен. Те решили да му отнемат накитите, като освен с металната тръба, заплашили потърпевшия с намерена наблизо брадва и го принудили да свали украшенията и да им ги даде. Непосредствено след грабежа един от пазачите позвънил на тел.112 и съобщил за случилото се.

Стойността на отнетото чуждо имущество е 2170 лева. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия шофьор. Двамата младежи са с чисто съдебно минало. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovni-prisudi-za-dvama-mladezhi-za-poboi-i-krazhba-392667
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.