Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Клубни дейности по интереси в Игнатиево за над 200 деца
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 12.11.2012Коментари ()1695
Сдружение "Наш свят", гр. Варна, и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Игнатиево, стартират съвместен проект със заглавие «Организиране на свободното време на деца от етнически малцинства чрез клубна дейност по интереси», финансиран от Министерство на образованието, младежта и науката, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-4.1.05 "Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства" ще даде шанс на 239 ученици от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр.Игнаетиево, на възраст между 6 и 14-годишна възраст, да развият своите творчески заложби и таланти.

Целта на проекта, с продължителност 12 месеца, е да създаде оптимални условия за организиране на свободното време на учениците и занимания през почивните дни и ваканциите за приобщаване на децата към културните традиции и ценности на родното място, развитие на техния светоглед.

Проектът провежда многообразни дейности с децата през 2012/2013. Организират се клубни дейности по интереси, като в клуб "Хоби-дейности", сe изграждат ателиета Изкуство, Медии и Туризъм. Атрактивното работно заглавие на проекта КИДИ (Клубни дейности по интереси в Игнатиево), привлече многоброен брой варненски видни журналисти, активисти и творци. Te ще обучават и подкрепят децата в създаването на училищно радио, театрални спектакли, художествени ателиета и фотографски изложби.В проекта се включва допълнителна подготовка по български език и ограмотяване на деца за постъпване в първи клас, интересни за тях занимания, формиращи родолюбие и любознателност.

Разширяването и разнообразяването на извънкласната и извънучилищна дейности засилва интереса на учениците към учебните занятия чрез изнесени практически уроци в културни центрове и природни комплекси. Oптималното организиране на свободното време на децата чрез практикуване на желани от тях дейности e с цел превенция на отпадане от училище.

Организаторите на проекта смятат, че проектът ще развиe способностите на децата и ще допринесе за повишаване на капацитетните им възможности в полза на местната общност.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Klubni-deinosti-po-interesi-v-Ignatievo-za-nad-200-deca-394318
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.