Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искаме от Европа още около 500 млн. евро за пътища
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 14.11.2012Коментари ()788
© Varna24.bg
Искаме от Европа допълнително около 500 млн. евро за пътища. Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди срещата в Брюксел на лидерите на 15 страни в ЕС за кохезионната политика.

"Моята теза винаги е била, че отпускането на европейски средства помага на цяла Европа, а не само на отделните страни", изтъкна Борисов. По думите му в България оперативните програми се използват за инфраструктурни проекти и административен капацитет.

"Стоките, които идват от Европа по магистралите и жп линиите, отиват към Азия и Африка, те не остават у нас", уточни още той. Според него европейските средства създават възможности за растеж и работни места. "За да бъдат конкурентоспособни, по-бедните държави трябва да получат повече пари", изтъкна още премиерът. Затова и той толкова активно защитавал кохезионната политика.

ЕК гарантира, че страната ни ще получи 400 млн. евро до края на програмния период, който изтича през 2013. "Въпреки че тръгнахме от лоша стартова позиция, ние успяхме. При предишното правителство бяха спрени всички европейски фондове заради схемата "батко и братко". Сега имаме повод да се гордеем", допълни още Борисов.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Iskame-ot-Evropa-oshte-okolo-500-mln-evro-za-putishta-394814
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.