Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна са получени сигнали за пушене на електронни цигари в училища и автобуси
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 14.11.2012Коментари ()2282
© Varna24.bg
Не се наблюдава масово отказване от тютюнопушенето сред варненци, рядко някой търси помощ в специализирания кабинет в Регионалната здравна инспекция. Това каза д-р Юлия Витлянова, началник на отдел "Промоция на здравето и профилактика на болестите" в Регионалната здравна инспекция в града.

По думите й, до сега е имало малко нарушения на забраната за пушене на закрито, тъй като времето бе топло и хората са задоволявали порока си на открито. В кабинета в здравната инспекция на желаещите се прави оценка на пълното физическо състояние, насочват се към специалисти, попълват се тестове за склонност за отказване от тютюнопушене, както и доколко е силен порокът им.

Във Варна са получени и сигнали за пушене на електронни цигари в училища и автобуси, което е недопустимо, отбеляза д-р Витлянова. Тя разказа, че масово хора по улицата се разхождат с електронни цигари, които поне за сега, според европейските директиви, не са забранени.

Д-р Витлянова отбеляза, че електронните пособия също са вредни за пушещия ги, защото парата се вдишва в белите дробове.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-sa-polucheni-signali-za-pushene-na-elektronni-cigari-v-uchilishta-i-avtobusi-394998
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.