Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правителството прие Национална програма "Цифрова България 2015"
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 14.11.2012Коментари ()544
© Bulfoto
Министерският съвет прие Национална програма "Цифрова България 2015". Програмата има за цел да дефинира параметрите за развитие на информационното общество в България и да подпомогне изпълнението на европейските направления и задачи до 2015 г., описани в Цифровата програма на Европа, като основен стълб в европейската стратегия "Европа 2020". В процеса на това развитие информационните и комуникационни технологии продължават да са двигател за повишаване на качеството на живот на всички граждани. Програмата стимулира иновациите и отразява новата роля на интернет като критична инфраструктура и жизнено важна среда за икономическа и обществена активност.

Програмата дава мерките в областта на информационното общество, които предстои да бъдат реализирани в краткосрочен план до 2015 г. от българските институции в изпълнение на Цифровата програма на Европа.

Проектът беше публикуван за обществено обсъждане и предложения на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pravitelstvoto-prie-Nacionalna-programa-Cifrova-Bulgariya-2015-395051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.