Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
5 номинации на варненски студенти за Годишните награди на общината
Автор: Екип Varna24.bg 10:03 / 16.11.2012Коментари ()894
© Varna24.bg
Комисията по образование към ОбС утвърди 5 номинации за годишните поименни награди на община Варна за студенти от варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати. От общо 13 предложения в крайна сметка са били отсети само 5, които отговарят на статута. Единствено Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" няма своя номинация, тъй като предложените три се оказали колективни, а наградата е индивидуална, уточни председателят на комисията Славчо Славов.

Наградата в категорията "Хуманитарни науки" ще бъде присъдена на Вяра Драганова, VI курс, специалност "Медицина" в Медицинския университет. В сферата "Социални, стопански и правни науки" е номиран Петър Николов, четвъртокурсник, специалност "Финанси" в Икономическия университет. Същата специалност изучава и третокурсничката Виктория Станчева, която ще бъде удостоена за успехи в областта на "Природните науки, математиката и информатиката". Призът в категорията "Технически науки" отива при Радко Стоянов, магистър по "Електроника" в Техническия университет.

Четвъртокурсникът Йордан Михалев, специалност "Мода и мениджмънт в модата" във ВСУ "Черноризец Храбър", ще бъде отличен в сферата на изкуствата. 4 категории остават без номинирани: "Педагогически науки", "Аграрни науки и ветеринарна медицина", "Здравеопазване и спорт", "Сигурност и отбрана".

Освен грамоти всеки от тези студенти ще получи и парична награда в размер на 1000 лв., съобщи зам.-кметът по въпросите на образованието Калинка Попстефанова.
Ресорната комисия към местния парламент вчера даде зелена светлина и за отпускането на 694 лв. за хранене на децата от подготвителните групи в ПУ "Братя Миладинови" до края на годината. За 2013 г. ръководството на училището ще обезпечи тези разходи, кандидатствайки по съответните програми на просветното министерство, разясни Попстефанова.

Съветниците обсъдиха и корекции в статута за награда "Варна" в системата на предучилищното и училищното образование. Във фокуса на дебатите им се оказаха критериите за номиниране. Изискването кандидатите да са носители на международни и национални награди стеснява твърде много кръга на призьорите, отбеляза Йорданка Юнакова. Колегите й се съгласиха администрацията да прецизира някои от критериите, така че дискусията по тях в крайна сметка бе отложена.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/5-nominacii-na-varnenski-studenti-za-Godishnite-nagradi-na-obshtinata-395428
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.