Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бурни дебати в парламента за дървата за огрев
Автор: Екип Varna24.bg 14:03 / 17.11.2012Коментари ()1055
© Bulphoto
Въпросът има ли недостъг на дърва за огрев, зададен от народния представител на БСП Димчо Михалевски, прерасна в бурни дебати в пленарната зала и взаимни обвинения между управляващи и опозиция, завършили в крайна сметка с отстраняването на Михалевски от пленарното заседание.

С близо 30% повече дърводобив през 2011 година в сравнение с 2010-а са отчели държавните горски предприятия, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на петъчния парламентарен контрол. Той отговори на въпрос на народния представител от БСП Димчо Михалевски относно дървата за огрев.

Осигурете дърва на хората, вашата наглост в края на мандата е голяма, много пари взехте, каза Михалевски.

Докато той говореше в зала аз направих една проста аритметика. Водното огледало струваше 80 млн. 80 млн, делено на 36 лева за кубик дърва прави 2 222 222 дърва за огрев. Които можеха да топлят всички българи в продължение на няколко години, пресметна от своя страна земеделският министър.

Според Мирослав Найденов в страната няма недостиг на дърва за огрев. В Министерството на земеделието и храните има постъпил единствен сигнал за дефицит в някои петрички села, който обаче според ресорния министър вече е бил отстранен.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Burni-debati-v-parlamenta-za-durvata-za-ogrev-395663
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.