Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предупреждават за глобално повишаване на температурите с 4 градуса
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 19.11.2012Коментари ()684
©
Световната банка предупреждава, че до края на настоящото столетие температурите по цял свят могат да се покачат с 4 градуса по Целзий, ако не бъдат предприети нови мерки за спирането на климатичните промени, предаде Би Би Си.

В своя отчет организацията съобщава, че Земята може да се сблъска с повишаване на морското равнище, недостиг на храни и екстремални метеорологични промени, от което ще пострадат най-сериозно по-бедните страни.

Според прогнозите на Световната банка дори и всички страни по света да изпълнят поетите задължения за съкращаване изхвърлянето на парникови газове до 2100 ще има ръст на температурите от 3 градуса.

Според банката всички държави ще страдат от последиците от глобалното затопляне, но най-бедните ще бъдат засегнати най-сериозно от очертаващия се недостиг на храна, покачване на морското равнище, циклони и суша.

Новият президент на СБ Джим Йон Ким Световната банка заема по-енергично позиция за отчитане на промените в климата като фактор при развитието. По думите му никога няма да сложим край на бедността, ако не се заемем с промените в климата.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Preduprezhdavat-za-globalno-povishavane-na-temperaturite-s-4-gradusa-395968
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.