Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Издадоха наръчник за родители-роми във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 19.11.2012Коментари ()1064
© Varna24.bg
Асоциация "Човешки права-стъпка по стъпка" издаде "Пътеводител за родители "Опознай света на детето...и му помогни". Наръчникът, разработен от експерт-психолог, представя основната информация, която родителите трябва да имат, за да могат да се включват ефективно в подготовката за училище на своите деца и в училищния живот като цяло.

Темите, засегнати в наръчника се базират на предварителни дискусии, които екипът проведе с училищни ръководства, педагози в начален курс, представители на НПО, които работят по проблемите на ромското малцинство в град Варна. Целта на наръчника е да се повиши осведомеността на родителите от ромски произход за същността на учебната система и нейните елементи, с което да се подобри комуникацията им с педагогическия персонал.

Наръчникът е разработен и издаден в рамките на проект "Наръчник в помощ на родители - роми "За нашите деца- с любов и грижа" по Общинска програма за образователна интеграция на децата и учениците от различни етнически групи и в неравностойно социално положение в Община Варна. Копие от наръчника всички желаещи могат да получат в офиса на Асоциация "Човешки права-стъпка по стъпка".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izdadoha-naruchnik-za-roditeli-romi-vuv-Varna-396098
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.