Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Евродепутат праща наблюдатели на делото срещу Иван Славков
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 20.11.2012Коментари ()819
© Varna24.bg
Членове на юридическия екип на евродепутата и председател на ГОРД, Слави Бинев ще присъстват на заседанията по делото "Славков", които са насрочени за 22 и 23 ноември, от 9.00 часа, във ВОС.

В началото на месец ноември, г-н Бинев поиска с официални писма, Иван Славков да бъде изслушан от ресорни комисари и председатели на комисии в Европарламента. Евродепутатът подаде сигнал, свързан с получената от него информация по делото "Славков", в която са описани доста обезпокоителни факти. За извършените нередности и това безцеремонно погазване на човешките права, са уведомени Г-жа Вивиан Рединг - Комисар по правосъдието, основните права и гражданството, Г-жа Сесилия Малмстрьом - Комисар по вътрешни работи, Г-жа Барбара Лохбилер - Председател на парламентарната комисия по човешките права, Г-н Хуан Фернандо Лопес Агилар - Председател на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Г-н Карло Касини - Председател на парламентарната комисия по конституционни въпроси, както и до Г-жа Соня Алфано - Председател на Специалния комитет по Организираната престъпност, корупцията и прането на пари, към Европейския парламент.

Припомняме, че съдията по делото Петър Митев отхвърли всички искания на защитата на Иван Славков, в това число разпит на 24 свидетели, на вещи лица, приобщаване на доказателства, СРС, разпити и свидетелски показания по други дела, имащи отношение към тежкото обвинение срещу Славков. По този начин той бе лишен от конституционното право на защита и бе нарушен принципа за равнопоставеност между страните по делото - обвинение и обвиняем.
По време на съдебното заседание на 29 октомври, подсъдимият Иван Славков заяви, че ще има готовност за финалната си защитна реч на 19 ноември, но правото му за последни думи преди изчитане на присъдата му бе безпрецедентно потъпкано и отнето от съдия Петър Митев.
Очаква се на 22 и 23 ноември да бъдат изслушани пледоариите на прокурорите и защитата, след което ще бъдат произнесени присъдите.




Още по темата: общо новини по темата: 31
14.05.2015 »
12.02.2015 »
14.01.2014 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Evrodeputat-prashta-nablyudateli-na-deloto-sreshtu-Ivan-Slavkov-396197
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.