Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна започва общоградска дарителска акция
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 21.11.2012Коментари ()1015
© Народно дело
В навечерието на Рождественските и новогодишните празници във Варна ще започне общоградска дарителска акция под името "Варненската Коледа". Това съобщи днес Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Акцията е насочена към набирането на средства за завършването на строящия се в града храм "Св. Прокопий Варненски". Тя се провежда под патронажа на председателя на комисията по бюджет и финанси в Общински съвет - Варна Иван Портних.

"Вярваме и се надяваме, че всички граждани, институции и учреждения ще съдействат за по-скорошното завършване на този значим за града ни духовно-просветен и социално-милосърден комплекс", посочи митрополит Кирил.

Той допълни, че църквата ще изпълнява своята роля за възпитанието на децата и на всички православни християни във вярата и добродетелите за да може да се помогне на обществото да се обнови и да има повече радост и щастие.

По отношение на предстоящия църковен събор за избор на нов Патриарх Български, митрополит Кирил заяви, че се чувства преди всичко митрополит на Варненска и Великопреславска епархия.

"Преди всичко това е моята мисия, сега временно ми са възлага на бъда наместник-председател на Св. Синод. Когато Дядо Максим беше в болница също изпълнявах подобно функция, от която лично и самостоятелно се оттеглих. Сега поех това послушание защото духовника винаги трябва да постъпва така - да не гледа себе си, а да се старае да бъде полезен на Църквата. За това съм приел и заедно със Св. Синод ние ще подготвим всички документи, за да може да бъде каноничен и уставен изборът на новия Патриарх", подчерта митрополит Кирил.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-zapochva-obshtogradska-daritelska-akciya-396570
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.