Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиват новите плочки пред Общината заради реконструкция на улично платно
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 21.11.2012Коментари ()960
© Народно дело
Новите плочки пред община Варна, сложени само преди година, сега се махат и разбиват. Причината е, че се реконструира уличното платно на булеварда под прозорците на кмета. Разширява се автобусната лента и джобът на спирката на градския транспорт. Сама по себе си подобна реконструкция сигурно е навременна и разумна, но... Защо тя не беше направена миналата година, когато така или иначе се работеше по новия плочник? Вероятно и тогава е съществувал проблемът, който се разрешава с новия ремонт. Защо общината не е свършила всичко наведнъж, а сега трябва да разбива обновения само преди месеци тротоар, се питаха и обикновените минувачи, минаващи през кръстовището на общината.

Ремонтът на настилката около сградата на местната власт и Археологическия музей струваше около половин милион. Каква ще е стойността на разширяването на булеварда, засега не е ясно. Дали, ако проектите бяха излезли по-евтино, могат да кажат само специалистите, но логиката сочи, че най-вероятно комбинираната реконструкция на района би спестила пари на общинския бюджет.

Разбиването на плочника стана причина за появата дори на слухове и спекулации на тема какво е бъдещето на площада между музея и общината. Според някои планът е да се свърже долната част на бул. "Сливница" с горната, като се изгради пътна отсечка между паметника на загиналите в Сръбско-българската война и входа на библиотеката. Други пък твърдят, че причината за разширяването на лентата за автобуси е да се затрудни блокирането на кръстовището при протести пред общината, които в последните години не са никак малко. Последната му окупация се случи това лято, а нейни извършители бяха протестиращите в защита на Морската градина.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Razbivat-novite-plochki-pred-Obshtinata-zaradi-rekonstrukciya-na-ulichno-platno-396643
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.