Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1 г. затвор за младеж, откраднал дамска чанта от автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 21.11.2012Коментари ()499
© Varna24.bg
За кражба на оставена без надзор дамска чанта от автомобил, 20-годишен младеж получи ефективно наказание от Районния съд.

1 година лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим - това наказание получи 20-годишният Я. Иванов за извършена от него кражба на 3 август миналата година в село Гроздьово. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие.

Подсъдимият минал покрай паркиран лек автомобил в стопанския двор на селото и забелязал, че прозореца на шофьорската врата е отворен н на седалката е оставена дамска чанта. Младежът се пресегнал, взел чантата и едва след като се отдалечил достатъчно изхвърлил всичко от нея, като задържал само намерените пари - в лева и валута, както и мобилен телефон. Няколко дни след кражбата Иванов похарчил парите и продал на случаен човек чуждия телефон срещу сумата от 50 лв. Общата стойност на отнетото чуждо имущество е оценено на 1203 лв.

20-годишният Я. Иванов е осъждан, включително и като непълнолетен за престъпления против собствеността на гражданите. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/1-g-zatvor-za-mladezh-otkradnal-damska-chanta-ot-avtomobil-396687
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.