Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСУ реализира проект за дистанционно обучение
Автор: Екип Varna24.bg 15:58 / 21.11.2012Коментари ()687
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Стартира изпълнението на проекта № BG051PO001-4.3.04-0012 "Развитие на електронни форми и дистанционно обучение във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър". Проектът на обща стойност малко над 628 000 лв. е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Основните цели на проекта са развитието и повишаването на качеството на системата за дистанционното обучение и разширяване на електронните форми на обучение в образователния процес.

В рамките на проекта се предвижда да се включат 900 студенти в различни курсове и програми. Те ще бъдат предимно за обучение на бакалаври в специалностите: Бизнес администрация в туризма, Публична администрация, Международни икономически отношения, Международни отношения, Международен маркетинг, Международен бизнес мениджмънт, Финанси и счетоводство и др. и за магистърските програми: Управление на международни бизнес проекти, Международен маркетинг, Международни финанси, Финансов и банков мениджмънт и маркетинг. Проектът включва и обучение на над 300 души - преподавателски, административен и технически персонал.

В резултат на проекта във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще бъдат въведени стандарти за дистанционно обучение. Заедно с това ще бъдат обновени платформите за дистанционно и електронно обучение и ще се въведе модерна система за видеоконферентна връзка между преподаватели и студенти. Част от дейностите по проекта е разработката на електронни учебни помагала и изграждането на дигитално хранилище за електронни учебни ресурси.
Ръководството на университета смята, че с техническото и технологичното развитие, дистанционното електронно обучение е форма на бъдещето в обучението на студенти. Именно поради това, висшето училище, не само ще запази своя Център за дистанционно обучение, след приключване на дейностите по проекта, но и ще се стреми да го развие, чрез обогатяване на дигиталното хранилище и изграждане на нови зали за видео-конферентна връзка. Идеята е в бъдеще броят на дисциплините, по които се провежда дистанционно обучение, да бъде увеличен, което от своя страна да доведе до повишаване на желанието на студентите за обучение през целия живот.



https://www.varna24.bg/novini/varna/VSU-realizira-proekt-za-distancionno-obuchenie-396709
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.