Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Масово се разпродават хотели във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 16:37 / 21.11.2012Коментари ()1388
© Народно дело
Масово се разпродават хотелите във Варненска област, показа проверката в сайтовете за предлагане на недвижими имоти. Обявени за продажба са не само малките, семейни хотелчета в селата, които не са толкова близо до Черноморския бряг, но дори и места с традиции в големите курорти. Безспорната перла сред офертите е 4-ризвездният "Хавана" в Златни пясъци. 15-етажният хотел, който разполага с 128 стаи, е доста популярен сред туристите от Израел заради казиното. Преди броени дни обаче той е обявен за продажба, като собствениците му искат 15 млн. евро. Хотелът, макар и не на първа линия, се намира на 300 метра от морето.

"Хавана" не е единственият, който се продава на Златни пясъци. На цена 6,5 - 7 млн. евро се предлагат още поне 3-4 комплекса, единият от които представлява апартхотел. Всички те са с външен басейн, наскоро построени или реновирани. Общо офертите за продажба на места за настаняване в Златни пясъци са над 30, като в тях не могат да се намерят само 5-звездни комплекси.

Доста по-скромен е пазарът в Св. Константин. Най-сериозната оферта с адрес бившия комплекс "Дружба" е за 3-звездния 5-етажен хотел "Йо". Той е с РЗП 2250 кв.м и е построен през 2004 г.

От градските хотели най-скъпо се предлага "Импала". Той се намира в жк "Бриз", на пътя за Златни пясъци, непосредствено срещу Морската градина, а собствениците му са обявили продажна цена 4,5 млн. евро.

Мераклиите да се сдобият с по-евтин хотел в близост до Варна по-скоро трябва да пробват късмета си в мест. Ален мак. Там офертите са в изобилие, а цените варират от 350 000 евро за по-малките семейни хотелчета до 900 000 евро за по-луксозните имоти.

Значително по-достъпни са цените на местата за настаняване в областта. Там хотелите тръгват от 155 000 евро. Оферти изобщо не липсват, като най-много са те за района на Бяла.

Общо в областта официално обявените към момента хотели за продажба са над 60-70. Повечето от тях са в Златни пясъци и Св. Константин.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Masovo-se-razprodavat-hoteli-vuv-Varnensko-396735
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.