Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Информират рибари в Бяла за възможностите за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 22.11.2012Коментари ()625
©
Целта на срещата, която се проведе в Бяла, бе да се информират рибарите за възможностите за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по Местна стратегия за развитие на МИРГ Бяла-Долни чифлик-Аврен. Местната инициативна рибарска група Бяла-Долни чифлик-Аврен е сдружение с нестопанска цел, което реализира Местна стратегия за развитие финансирана с 3,6 млн. евро по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г.

Рибарите могат да подпомогнат дейността си (ремонт на лодки, закупуване на нови двигатели, проследяващи устройства и др.) или да развият предприемчиви бизнес идеи алтернативни на рибарството. Безвъзмездното финансиране е до 60% от общата стойност на проектите в частна полза.

На срещата цялостно бе представена и Оперативната програма, която се финансира 75% от Европейския фонд за рибарство и 25% от държавния бюджет.

Интересът на местната общност към програмата и Местната инициативна рибарска група е голям. Също така, преимущество за рибарите е създадения офис на рибарската група в Бяла и ежедневното консултиране и информиране от страна на екипа на групата. Подаването на заявления за кандидатстване също се осъществява в офиса на МИРГ Бяла-Долни чифлик-Аврен.

Срещата бе първата от поредицата от мероприятия, които рибарската група планира за засилване на диалога и информиране на местната общност за възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес в трите общини по Оперативната програма.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Informirat-ribari-v-Byala-za-vuzmozhnostite-za-kandidatstvane-za-bezvuzmezdna-finansova-pomosht-397025
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.