Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 площадки за разхождане на кучета са изградени във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 22.11.2012Коментари ()2399
© Varna24.bg
Три площадки за разхождане на кучета във Варна са вече изградени. Това докладва по време на днешното заседание на комисия "Обществен ред и сигурност" зам.-кметът доц. Христо Бозов.

В район "Одесос" съоръжението се намира срещу Автогарата. Площадката се простира на 930 кв.метра и има 130 метра обиколка. В квартал "Възраждане", 1-ви микрорайон зад магазин "Била" е изградено второто съоръжение за разходка на домашни любимци. То е с по-голяма площ, което позволява през 2013 година там да се направи спортна и детска площадка. Третата площадка е със сравнително малка площ и се намира над кв. "Кайсиева градина". В процес на завършване е съоръжението в Аспарухов парк. То ще се простира на 1200 кв.метра и ще бъде със 180 метра обиколка. Предстои да се изгради площадката в историческото ядро на Морската градина. Тя ще бъде по-атрактивна от останалите, тъй като ще бъдат поставени и съоръжения за тренировка на кучета.

Изграждането на съоръженията във всички варненски райони бе възложено през септември месец тази година. Основна цел е да се осигурят регламентирани места за разходка на животните.

Площадките са разделени на две части. Едната е предназначена за разходка на по-едри домашни животни, а другата за по-дребни. Те са с две врати за влизане, с по няколко пейки и кошчета за отпадъци. Поставено е осветление, което да позволява и нощни разходки с четириногите.

Вече е създадено специализирано звено от 5 служители, което ще работи по извършване на контрол за нерегламентирано разхождане на кучета, каза Иван Радев, шеф на Общинския приют за безстопанствени кучета. Персоналът ще бъде мобилен и ще извършва проверки и по сигнали на граждани. Задължително при пускане на групите за контрол ще има гратисен период, в който обществеността да бъде предупредена, чрез информационни кампании. Няма да се работи само на територията на града, а и във вилните зони.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/3-ploshtadki-za-razhozhdane-na-kucheta-sa-izgradeni-vuv-Varna-397039
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.